Stevia sötningsmedel ger samtliga chans att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett mycket bra val för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt slipper alla de dåliga effekterna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är standard och är ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med vettig distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ner i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder såklart inte att man vill avbryta äta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sej nog med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ner i kilon samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får absolut maximum inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse förtära ledigt av proteiner och fett för att stilla aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt protein som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till morgonmål när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.